Preparati za potenciju

Preparati za potenciju

Erektila disfunkcija i preparati za potenciju predstavljaju čestu pojavu, čak i kod muškaraca koji nisu uopšte stari. Tako da ovaj problem ne zavisi od broja godina. Sedam procenata muškaraca uzrasta od 18 do 29 godina i devet procenata muškaraca u dobi od 30 do 39 godina nije sposobno da doživi orgazam, sudeći prema istraživanjima.

Preparati za potenciju i njihovo delovanje

Grupa lekova kao što su Kamagra, Tadalis ili Apcalis svrstava se u red PDE5 inhibitora. Navedeni medikamenti funkcionišu putem mehanizma opuštanja krvnih sudova koji utiču na dizanje penisa, te dovode do pojave erekcije.

Preparati za potenciju mogu ostvariti uspešno dejstvo kod više od 95% muškaraca sa erektilnom disfunkcijom. Takođe, mogu dovesti do pozitivnog efekta kod muškaraca kojima treba samo malo "ohrabrenja".

Preparati za potenciju takođe mogu ostvariti pozitivno dejstvo na oporavak tokom perioda između dva seksualna čina. To može biti korisno za 80% muškaraca koji pate od prerane ejakulacije, te mogu obezbediti dodatnih minut ili dva. Čak i ako po drugi put dođe do prevremene ejakulacije, dobićete najmanje još dva minuta, tokom kojih  možete imati više erekcija.

Čak i muškarci koji uzimaju Tadalis ili Apcalis zbog dugotrajnog efekta, posebno ukoliko je u pitanju dnevna doza, mogu omogućiti sebi ležerniji pristup, budući da ne moraju da uzimaju pilulu 1h pre seksa.

Preparati za potenciju i neželjeni efekti

Ne postoji medikamnet koji ne dovodi do pojave pratećih efekata. Neželjene nuspojave upotrebe lekova poput Levitre, Viagre i Cialisa mogu se manifestovati u vidu glavobolja, slabosti, facijalnog crvenila, curenja iz nosa i indigestije.

Međutim, mnogi muškarci ne iskuse prateće efekte, ili pak ne obrate pažnju na iste.

Ukoliko imate pravu erektilnu disfunkciju trpećete nazalne kongestije (začepljenje nosa).

Da biste sprečili rizik od pojave pratećih efekata, unosite minimalne ali delotvorne doze preparata za potenciju. Vaš doktor će vam najverovatnije u prvi mah preporučiti  najmanju dozu, koju ćete unositi sve dok se bude zapažalo njeno pozitivno dejstvo.

Ne brinite se o tome da li ćete krizirati zbog (ne)korišćenja Kamagra proizvoda, naime, preparati za potenciju  ne stvaraju osećaj zavisnosti.

Erektilna disfunkcija i njeni uzroci

Dominantni krivci za pojavu erektilne disfunkcije mogu biti srčana oboljenja, dijabetes, hipertenzija i visok holesterol.

Kod ovakvih bolesti, krvni sudovi se pre zatvaraju nego što se otvaraju za protok krvi ka ekstremitetima poput penisa.

Zapravo, muškarac sa teškom erektilnom disfunkcijom će u 35% slučajeva pre biti hospitalizovan zbog prisutnog karidovaskularnog oboljenja, a ne zbog erektilnih smetnji, u skladu sa zaključcima istraživanja.

Kako stimulisati erekciju bez lekova?

Niko ne mora biti impotentan, uvek postoji način da se taj problem reši.

Pred vama su neki od najjednostavnijih načina:

Prestanite sa konzumiranjem cigareta
Konzumiranje cigareta može uticati na sposobnost opuštanja vaših mišića” koji su neophodni za erekciju.
Smršajte
Učinite sve što je u vašoj moći da snizite krvni pritisak.
Hipertenzija utiče na gubljenje sposobnosti pravilne dilatacije krvnih ćelija. Gubljenje težine je najbolji i najjeftiniji metod za kontrolu visokog krvnog pritiska.
Pijte umereno
Da li ste ikad čuli za izraz "pijani penis?"
Alkohol povećava želju za seksom, ali smanjuje sposobnost za isti. Pijte maksimalno dva pića dnevno.
Preskočite korišćenje lekova protiv bolova u sinusima
Nazalni dekongestant koji sadrži hemijske pseudoefedrine koji utiču na konstrikciju krvnih sudova može biti poguban po pojavu erekcije. (Zapravo, doktori injektiraju doze efinefrina u penis muškarcima koji pate od produžene erekcije).
Proverite ostale lekove koje unosite
Duga je lista medikamenata, poput onih koji se koriste za lečenje hipertenzije (tiazini beta blokatoratri i antidepresiva (Prozaka) koji mogu uticati na smanjenje protok akrvi i tako doprineti nastajanju erektilne disfunkcije.

Nemojte prestajati sa unošenjem medikamenata na svoju ruku, ali napomenite vašem lekaru ukoliko uočite propratne efekte uzimanja lekova.

Pređite sa noćnog na upražnjavanje jutarnjeg seksa. Erekcija je jača ujutru. U pitanju je fizikčka aktivnost i bolje je da odmorite, da bi tokom jutra vaš nivo testosterona dostigao svoj vrhunac.

BONUS

Kako prirodnim putem lečiti erektilnu disfunkciju?

tretmani za erektilnu disfunkciju slika

Neki tretmani za lečenje erektilne disfunkcije uključuju prirodna, uglavnom biljna rešenja. Ipak, u potrazi za prirodnim izlečenjem, muškarci bi morali da budu oprezni i vode računa o mogućim rizicima koje te prirodne kure nose sa sobom.

Erektilna disfunkcija (ED) je nemogućnost muškarca da ostvari zadovoljavajuću erekciju kako bi uspešno imao seksualni odnos. Ovo stanje može biti jako teško po muškarce i često dovodi do dodatnih nesigurnosti, sramote, anksioznosti zbog nemogućnosti da se pravilno seksualno izraze.

Na svu sreću muškaraca koji pate od ED, postoje brojna rešenja, brojni lekovi i terapije koje mogu sprečiti ED da preraste u mnogo ozbiljniji problem ili dugotrajno stanje.

Prirodni lekovi

Najčešći prirodni lekovi koji se koriste u borbi protiv ED su spravljeni na bazi bilja i začina, koji se u mnogim kulturama i njihovim tradicijama koriste godinama i vekovima.

Iako je istraživanje ovih biljnih metoda jako retko, ono nije nepostojeće, i neke od njih su se pokazale kao veoma uspešne, kao i da neretko, nažalost, mogu biti praćene nuspojavama koje se kreću od blagih, pa do ozbiljnih.

prirodni lekovi slika

Ove prirodne alternative lekovima za ED se itekako koriste. Svaki od njih sa sobom nosi određene koristi i određene rizike, zato se dobro informišite pre upotrebe.

Pojedini prirodni lekovi i tretmani:

Akupunktura

To je tradicionalna Kineska praksa, koja se sastoji od terapije iglama koje se ubadaju u akupunkturne tačke ljudskog tela. Ovom terapijom se može pojačati protok krvi kroz određenu regiju ljudskog tela. Najčešće se koristi za lečenje hroničnih glavobolja i bolove u leđima. Ali sa druge strane, neki muškarci su našli da je izuzetno efektivna i u borbi sa ED.

Iako su prilično retke, pojedine studije se mogu naći, koje se bave i svedoče uspešnosti lečenja erektilne disfunkcije akupunkturom.

Arginin

Arginin se nalazi prirodno u hrani koju konzumiramo, i on opušta krvne sudove i koristi se u lečenju srčanih problema. Lekari misle da poboljšava cirkulaciju krvi kroz penis, ali Espinosa kaže da ga ne preporučuje često jer se brzo metaboliše u telu.  “Da bi bio funkcionalan potrebna vam je ogromna količina i redovno uzimanje” navodi Espinosa.

Umesto toga, Espinosa predlaže upotrebu L-citrulina, koji pomaže samom telu u proizvodnji arginina. Ali budite pažljivi, jer visoke doze L citrulina mogu dovesti do smanjenja krvnog pritiska.

DHEA

Hormon koji vaše telo pretvara u testosteron verovatno zvuči kao najlogičnije rešenje za muke vezane za ED. Ponekad može biti vrlo uspešan, ali to nije uvek slučaj.

“Ako je nivo vašeg testosterona nizak, u tom slučaju bi to moglo igrati ulogu u vašem problemu sa ED” navodi dr. Laborde. “Ali u slučaju da je nivo testosterona u vašem sistenu normalan, suplementacija sa dodatnim neće imati nikakve svrhe.”

Ginko Biloba

Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih suplemenata na biljnoj bazi u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi. Ekstrakti ove vrste drveta mogu dovesti do povećanja protoka krvi kroz vaš organizam. Godinama se uspešno koristi za poboljšanje oboljenja krvotoka kao i problema sa memorijom, ali se vremenom sve više koristi za lečenje muškaraca sa ED.

“Loša stvar je što prosto, previše često ne deluje,” kaže dr. Laborde. Uz to, lista mogućih neželjenih dejstava je zastrašujuća i uključuje krvarenje, grčeve, napade, proliv i stomačne tegobe.

Espinosa kaže da je ginko biloba daleko korisnija za stanje vašeg mozga nego što ima koristi za Erektilnu disfunkciju.

Ženšen

Korejski crveni ženšen se smatra za opšteprihvaćeni biljni lek za ED. To je zato što je u brojnim studijama pokazano da zaista deluje, iako istraživačima i dalje nije poznat zapravo mehanizam kojim utiče na poboljšanje našeg seksualnog zdravlja.

“Ako neko baš insistira na biljnom rešenju i biljnoj suplementaciji, ja mu preporučim ženšen,” Laborde kaže. “u najmanju ruku, siguran sam da mu ni na koji način neće naškoditi.”

Barrenwort (Korov Napaljenog Jarca)

Ekstrakti koji se dobijaju iz lišća ovog korova se godinama u nazad koriste za lečenj ED u tradicionalnoj Kineskoj medicini. Najmanje jedna studija na pacovima je dala pozitivne rezultate, ali još uvek ne postoji klinička studija sprovedena na ljudima.

Espinosa navodi da ova biljka generalno govoreći popravlja energiju i preporučuje je za poboljšanje ukupnog zdravlja vašeg tela i povratak balansa, a ne striktno za lečenje ED. Korišćenjem ovog suplementa možete sniziti krvni pritisak.

Nar

Sok i ekstrakt ovog voća je dokazano prepun nutrijenata. Kako dr. Espinosa govori, nar pomaže telu u vraćanju arterijskog zdravlja. Iako ne postoje konkretna ispitivanja i dokazani benefiti upotrebe nara u borbi protiv ED, on preporučuje njegovu upotrebu zbog uopštenih zdravstvenih koristi koje pruža.

Rodiola Rosea

Rodiola, poznata i pod imenom “zlatni koren,” je relativno nova biljka u S.A.D. U pitanju je adaptogena biljka koja se koristi vekovima u ruskoj medicini za povećanje snage, izdržljivosti i seksualne finkcije. Odlična je i u borbi protiv stresa.

Espinosa kaže da ublažava simptome iscrpljenosti i ED. Svojim delovanjem na smanjenje stresa, u poređenju sa drugim lekovima za ED, bićete mnogo smireniji. Nuspojave koje se prepisuju upotrebi Rodiola Rosea-e su minimalni i takoreći neprimetni.

Yohimbe

Godinama se kora ovog afričkog drveta koristila u svrhu supementacije za lečenje problema koje ED donosi. Postoje kliničke studije koje potvrđuju uspešnost ekstrakata Johimbe kod muškaraca koji imaju seksualne probleme nastale usled neželjenog delovanja lekova protiv depresije.

Ali budite pažljivi jer lista nuspojava vezanih za ovaj lek uključuje povišeni pritisak, ubrzani rad srca, srčane nepravilnosti i anksioznost. Pre odluke na terapiju Johimba ekstraktima, posavetujte se sa vašim lekarom ili farmaceutom.

Promene načina života

Pojedine aktivnosti ili nedostatak nekih aktivnosti mogu imati uticaj na seksualno zdravlje muškarca i ED, te pre odlučivanja na terapiju lekovima i suplementima, bilo bi pametno da svako pokuša sa unošenjem par životnih promena.

Neke promene u stilu života koji vodimo su:

 • Redovna vežba: Redovna vežba je dokazano efektivan način popravka uopšteg zdravstvenog stanja. Za ED, samim vežbanjem, poboljšavate krvni pritisak, kardiovaskularni sistem i opšte zdravstveno stanje organizma, a samim tim smanjujete u velikoj meri rizik za razvoj seksualnih problema, ili ako ste već u problemu, u dobroj meri ih možete smanjiti ili čak neutralisati.
 • Hraniti se zdravo: Slično kao i sa vežbanjem, konzumiranje kvalitetne, zdrave hrane može dovesti do smanjenja kardiovaskularnih problema, dijabetesa i začepljenih krvnih sudova. To su najveći faktori u razvoju erektilne disfunkcije.
 • Prestanite sa pušenjem cigareta i ograničite unos alkohola: Obe ove aktivnosti nose sa sobom ogroman broj rizika, uključujući i pojavu ED. Smanjenjem ili potpunom eliminacijom ovih aktivnosti je moguće zaustavljanje problema sa ED i povratak zdravog organizma.
 • Smanjenje stresa: ukoliko je izložen prevelikom stresu na poslu ili u privatnom životu, muškarac može razviti seksualne probleme. Stres se može indukovati preko posla, finansija, problema u vezi i sl. Pronalaskom nekog ventila i načina da se izborimo sa stresom svakako povoljno utičemo na poboljšanje ED.
 • Nastavak sa redovnim seksualnim aktivnostima: Stimulišuće seksualne aktivnosti koje dovedu i do parcijalne erekcije mogu imati izuzetno pozitivne efekte na stanje ED. Povećanje prokrvljenosti kroz penisnu regiju vremenom može dovesti do poboljšanja uopšteg zdravlja i funkcije.

Alternativne terapije i lekovi

Trenutno, postoji nekoliko studija dostupnih o efektivnosti komplementarnih i alternativnih terapija i lekova. Jedna studija je upoređivala bazu podataka različitih alternativnih metoda lečenja stanja erektivne disfunkcije uključujući akupunkturu, ginko bilobu, maku, johimbe, ženšen i sl. Studija je ukazala da najbolje dokaze za uspešnost lečenja ED pružaju ženšen i johimbe ekstrakti. Sa druge strane, Maka i akupunktura nisu pružili dovoljno dokaza kako bi sa sigurnošću mogli da kažemo da su pozitivno rešenje za probleme vezane za erektilnu disfunkciju.

Placebo efekat?

U pojedinim studijama je istaknuto da kod pojedinih muškaraca placebo efekat ima uticaja na lečenje ED. U jednom istraživanju su muškarci koji su uzimali oralne placebo pilule pokazali identične rezultate po seksualno zdravlje kao i ona grupa pacijenata koja je dobijala pravi lek. I obratno, muškarci koji su dobijali terapeutske sugestije za popravak ED nisu videli nikakva poboljšanja simptoma.

Medicinski tretmani

Najčešća praksa i medicinski tretmani za lečenje ED su lekovi na preporuku i recept koji imaju za cilj problematično područje i dovode do povećanja krvotoka penisa i penisne regije.

Najčešće prepisivan lek je Kamagra.

Lekar koji vam prepisuje lek je ujedno i najbolja osoba za savetovanje i neko ko će vas upoznati sa svim rizicima i nuspojavama koji svaki od rešenja nosi. Ukoliko doktor ima osnovanu sumnju da određeni lek izaziva ED kod pacijenta ili na neki način ne odgovara njemu, on će naći adekvatnu bezbednu zamenu i korigovati terapiju.

6 korišćenih izvora

 • de Araujo, A. C., da Silva, F. G., Salvi, F, Awad, M. C., da Silva, E. A., & Damião, R. (2009, Septembar 15).Menadžment erektilne disfunkcije putem placebo efekta: Da li deluje? [Abstract]. Journal of Sexual Medicine, 6(12), 3440-8
  www.ncbi.nlm.nih.gov
 • Efikasnost i bezbednost nove biljne formule (KBMSI-2) u lečenjima erektilne disfunkcije. (2015, April 8)
  https://clinicaltrials.gov
 • Cavallini, G., Modenini, F., Vitali, G., & Koverech, A. (2005, Novembar). Acetil L karnitin plus propionil L karnitin dovode do poboljšanja efikasnosti sildenafila u tretmanima za lečenje erektilne disfunkcije nakon bilateralne radikalne retropupične prostatektomije uz očuvanje nerava.  Urology, 66(5), 1080-5
  www.sciencedirect.com
 • Erektilna disfunkcija (ED). (2017)
  www.uwhealth.org
 • Barrenwort, korov napaljenog jarca. (n.d.)
  http://naturaldatabase...
 • Stanislavov, R., & Nikolova, V. (2003). Lečenje erektilne disfunkcije upotrebom pikogenola i L arginina. [Abstract]. Journal of Sex & Marital Therapy , 29(3), 207-13
  www.ncbi.nlm.nih.gov
NEMOJ SEBI DOZVOLITI NEUSPEH

UZ KAMAGRA GEL USPEH JE ZAGARANTOVAN!

NARUČI
idi ina vrh
ikona telefona